Urval / selektering

Vi går igenom ansökningar löpande och kontaktar de kandidater som bäst matchar tjänsten i fråga. Oavsett om du går vidare i processen eller inte så ser vi till att återkoppla till dig så snart vi kan.

Telefonavstämning

Har du en passande profil kontaktar vi dig för en kortare telefonintervju där vi stämmer av kompletterande frågor till din ansökan.

Intervjuer

Nästa steg är intervjuer. Vi brukar ha 2–3 intervjuer där vi utvärderar din förmåga att utföra det som krävs för att lyckas i rollen. Fokus ligger på erfarenheter, kompetenser, tidigare beteenden och vad du har åstadkommit. För vissa roller använder vi case som hjälpmedel.

Rekryteringstester

Har du inte fått göra tester tidigare i urvalsfasen är det läge att vi får lära känna dig på djupet genom personlighets- och kapacitetstester. Vi kommer informera dig i förväg vilka tester du ska göra beroende på vilken roll du är aktuell för. Testerna är inte avgörande för processen utan används som ett underlag för att vi ska förstå dig på ett bättre och djupare sätt. Vi utför givetvis återkoppling på ditt resultat.

Referenser

Vi har som princip att be om två eller tre referenser från dig, varav minst en är någon som har varit din chef eller arbetsledare.

Bakgrundskontroll

I samband med anställning genomför vi enligt vår kvalitets- och säkerhetspolicy alltid en bakgrundskontroll.

Anställningserbjudande/ kontrakt

Nu är det dags att skriva avtal! Välkommen in i värmen!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor