Vår rekryteringsprocess

Urval / selektering

Vi går igenom ansökningar löpande och kontaktar de kandidater som bäst matchar tjänsten i fråga. Oavsett om du går vidare i processen eller inte så ser vi till att återkoppla till dig så snart vi kan.

Intervjuer

Nästa steg är intervjuer. Vi brukar ha 2–3 intervjuer där vi utvärderar din förmåga att utföra det som krävs för att lyckas i rollen. Fokus ligger på erfarenheter, kompetenser, tidigare beteenden och vad du har åstadkommit. För vissa roller använder vi case som hjälpmedel.

Referenser

Vi har som princip att be om två eller tre referenser från dig, varav minst en är någon som har varit din chef eller arbetsledare.

Anställning

Nu är det dags att skriva avtal! Välkommen in i värmen!

Några frågor & svar

Behöver jag förbereda något?

Vi kommer såklart vara nyfikna på varför du sökt dig till oss och den specifika tjänsten. Vi kommer också vara intresserade av vilka situationer du upplevt i ditt arbetsliv, så fundera gärna igenom några konkreta exempel inför vårt möte.

Inför vissa intervjuer kan vi be dig förbereda några frågor eller ett case du får presentera på intervjun.

Har vi en speciell klädkod?

T-shirt, kostym, kjol, klänning, jeans eller hoodie – här är du välkommen som du är, var dig själv!

Vad söker vi?

I annonsen beskrivs vilka kompetenser och egenskaper vi söker, men det absolut viktigaste för oss är att du kommer trivas i vår kultur! Om du känner igen dig i våra värderingar har vi kommit en bra bit på vägen.

På Avanza hjälper vi alltid varandra för att överträffa kundernas förväntningar, genom att ta stort ansvar för det vi gör, våga tänka i nya banor och framförallt har vi kul medan vi gör det!

Var sker intervjun?

Var intervjun sker varierar, ibland ses vi på Zoom i ett första steg och ibland på kontoret på Regeringsgatan. Någon gång under processen kommer vi vilja mötas fysiskt på kontoret, både för din och för vår skull.

När vi ses över Zoom är det bra att säkerställa en god internetuppkoppling, gärna hörlurar och en lugn omgivning. Eftersom det ibland kan förekomma case eller andra uppgifter att lösa rekommenderar vi att du sitter vid en dator.

Lediga jobb

Ingen vanlig bank

Vi tror på det vi gör – och vi tror på våra medarbetare. Vi blir som bäst (och har som roligast) när vi utmanar gamla idéer och vågar testa nya vägar framåt.

Det är därför vi tycker att det är så kul att gå till jobbet. Annars hade vi ju lika gärna kunnat jobba på en vanlig bank.

Designed & Powered by Jobylon