Vår rekryteringsprocess

Du är viktig för oss: Vi strävar efter bästa möjliga kandidatupplevelse och rekryteringsprocess, därför genomför vi enkätundersökningar för alla som sökt jobb hos oss. Vi uppskattar verkligen din feedback!

Urval

Vi går igenom alla ansökningar först efter sista ansökningsdagen. Om du är en av de kandidater som bäst matchar tjänstens kravprofil kontaktar vi dig för en kortare telefonavstämning, där följer vi upp din ansökan med kompletterande frågor. Om du inte är en av dem som gått vidare i processen, får du återkoppling per mail så snart vi har möjlighet efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer

Går du vidare i processen efter samtalet blir du kallad till en intervju på plats hos oss på Avanza. Vi brukar ha 2-3 intervjuer där vi utvärderar din förmåga att utföra det som krävs för att lyckas i rollen. Fokus ligger på erfarenheter, kompetenser, tidigare beteenden och vad du har åstadkommit. I vissa roller använder vi case som hjälpmedel. I slutet av din första intervju får du information om nästa steg i processen.

Tester

Vår rekryteringsprocess innefattar vanligtvis personlighets- och kapacitetstest. Beroende på tjänst kan även ett tekniskt test genomföras. Med hjälp av testresultatet kan vi på ett mer objektivt sätt matcha kandidater med de egenskaper och förmågor som efterfrågas i den specifika rollen, därför finns heller inget rätt eller fel svar.

Du kommer att få en återkopplingsrapport efter att du utfört testerna och/eller en muntlig återkoppling av ansvarig representant från HR i samband med en fördjupad intervju hos oss.

Referenser

Som slutkandidat kommer du att få lämna referenser så att vi kan säkerställa och bekräfta dina erfarenheter och kompetenser. Vi kommer be dig om 2-3 referenser, varav minst en är någon som har varit din chef eller arbetsledare. Inför anställning genomför vi även bakgrundskontroller med ditt godkännande. Bakgrundskontrollerna innefattar kreditkontroll, företagsengagemang och utdrag ur polisens belastningsregister.

Anställning

Då var det dags att skriva avtal! I samband med kontraktsskrivning går vi igenom Avanza förmåner och kommer överens om ett passande anställningsdatum.

Välkommen in i värmen!

Några frågor & svar

Behöver jag förbereda något?

Vi kommer såklart vara nyfikna på varför du sökt dig till oss och den specifika tjänsten. Vi kommer också vara intresserade av vilka situationer du upplevt i ditt arbetsliv, så fundera gärna igenom några konkreta exempel inför vårt möte.

Inför vissa intervjuer kan vi be dig förbereda några frågor eller ett case du får presentera på intervjun.

Har vi en speciell klädkod?

T-shirt, kostym, kjol, klänning, jeans eller hoodie – här är du välkommen som du är, var dig själv!

Vad söker vi?

I annonsen beskrivs vilka kompetenser och egenskaper vi söker, men det absolut viktigaste för oss är att du kommer trivas i vår kultur! Om du känner igen dig i våra värderingar har vi kommit en bra bit på vägen.

På Avanza hjälper vi alltid varandra för att överträffa kundernas förväntningar, genom att ta stort ansvar för det vi gör, våga tänka i nya banor och framförallt har vi kul medan vi gör det!

Var sker intervjun?

Var intervjun sker varierar, ibland ses vi på Zoom i ett första steg och ibland på kontoret på Regeringsgatan. Någon gång under processen kommer vi vilja mötas fysiskt på kontoret, både för din och för vår skull.

När vi ses över Zoom är det bra att säkerställa en god internetuppkoppling, gärna hörlurar och en lugn omgivning. Eftersom det ibland kan förekomma case eller andra uppgifter att lösa rekommenderar vi att du sitter vid en dator.

Lediga jobb

Ingen vanlig bank

Vi tror på det vi gör – och vi tror på våra medarbetare. Vi blir som bäst (och har som roligast) när vi utmanar gamla idéer och vågar testa nya vägar framåt.

Det är därför vi tycker att det är så kul att gå till jobbet. Annars hade vi ju lika gärna kunnat jobba på en vanlig bank.

Designed & Powered by Jobylon